mat
Kategori: Allmänt
4 port kokt Tagliatelli
3-4 st kycklingfileér
1 pkt bacon
6 st färska champinjoner
1/2 påse tinad broccolie
Riven ost
1 tetra färdig pastasås med smak av basilika ( ICA´s märke)
Bechamelsås:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl kokande mjölk
Salt och peppar
Gör så här:
Smält smöret i en gryta, tillsätt mjölet och rör noga till en tjock och slät massa. Häll i den varma mjölken under noggrann omrörning.
Rör tills konsistensen är jämn.
Låt såsen koka i 5 minuter. Rör ofta. Smaka av med salt och peppar.
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisning. Lägg den i botten i en ugnsform och klipp pastan i mindre bitar. Skär kycklingen i småbitar och stek den klar, salta o pepppra med vitlökspeppar. Fördela kycklingbitarna över pastan. Skär svampen och bacon i midre bitar och fräs runt det i stekpannan så det får färg, låt broccolin fräsa med en stund mot slutet. Strö det över kycklingen.
Varva pastasåsen och vitsåsen över rätten och strö över den rivna osten. Gratinera i 200g i ca 15-20 min.
Servera en sallad till.
degistivekaka

25 g smör, smält
2msk vatten
Fyllning:
1dl grädde
150g mjölkchoklad
30 g smör
Garnering
Grädde o frukt
Gör så här:
Sätt på ugnen på 200 g. Krossa digestivekexen i en plastpåse och häll det sedan i en bunke.
Smält smöret. Tillsätt det tillsamman med vatten och rör ned det i bunken. Blanda hop allt till en smulig massa.
Tryck it i aluminiumformar ca 4cm diam. Grädda formarna i 8-10min. Låt dom kallna på plåten.
Värm grädden i en kastrull. bryt chokladen i bitar, Tillsätt chokladen och smöret i grädden, rör till chokladen har smält och blivit till en slät smet. Låt svalna. Fyll formarna med chokladkrämen. Ställ dom i kylen så att chokladen får stelna. Fyll med spritsad grädde och garnera med färsk frukt.

Jag älskar pastagratäng med överbliven köttfärssås men denna var ännu godare! Och alla i familjen åt som bara den. Roligt när middagen verkligen blir poppis.
Tacogratäng:
700 g fläskfärs
1 gul eller röd lök
1-2 msk tomatpuré
2 påsar tacokrydda
salt
vitpeppar
500 g skruvpasta
riven ost
Gör så här:
Stek färsen med löken. Tillsätt tomatpurén och kryddorna. Koka pastan i en stor gryta. Häll i ett durkslag och häll sedan tillbaka pastan i grytan. Häll i färsen i grytan och blanda om väl.
Häll sedan över allt i en ugnsform. Strö över riven ost och gratinera i ugnen 10-15 minuter i 200 grader.
8 tortillasbröd
Fyllning:
4 st strimlade kycklingfilee´r (funkar med Köttfärs med) 500g)
1 lök
1 liten röd paprika
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl vatten
½-1 brk cheese salsa ( mild el. het )
Gör så här:
Bryn kycklingen.
Salta, peppra .
Blanda i resten av ingredienserna.
Fyll tortillas med fileeröran.
Rulla ihop och lägg i en lätt smord ugnsform.
Sås:
3 dl köttbuljong
2 msk tomatpuré
2 dl creme fraiche
1-2 pressade vitlöksklyftor
Salt, peppar ,oregano och paprikapulver
1 brk hackad grön chili
Några stänk tabasco
Häll såsen över rullarna
Riven ost
Skivade tomater över
gratinera i 200 grader ca 20 minuter
Krabbelurer ca 7st.
3/4 dl socker
2 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
1 ägg
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser. Blanda sedan i mjölk och ägg och rör om. Klicka ut smeten i en stekpanna. Stek på medelvärme. Doppa sedan i socker och eventuellt kanel.
kycklingröra
- 2 dl majonnäs
- 2 msk gräddfil
- 100 g kycklingbitar grillade
- 1/4 purjolök
- 1/2 röd paprika
- 1 tsk curry
- salt och malen vitpeppar
- Blanda ihop gräddfil och majonnäs. Skär purjo och paprika i mindre bitar och rör ner.
- Tillsätt kycklingbitar.
- Krydda med curry, salt och peppar.
